fbpx

XII CIRCUIT CAJAMAR DE CARRERES POPULARS LA COSTERA, LA CANAL Y VALLE DE AYORA-COFRENTES

                   Al any 2008, en la població de Genovés, va sorgir la idea de mamprendre alguna iniciativa de caràcter esportiu que unira les diverses poblacions que conformen la Comarca de la Costera. En aquella reunió informal es va constatar la intenció real de recolzar una iniciativa que a tots els que estaven allí presents  els pareixia molt interessant i necessària ja que, d’alguna manera, l’objectiu d’unir a la comarca en una activitat plural demostraria la clara i ferma intenció de desenvolupar activitats que unisquen les distintes poblacions en un front comú que demostre el verdader potencial d’una comarca tan important com la nostra.

                   L’ESPORT, a més de ser una activitat física que perseguix aconseguir un estat de salut notable, també suposa aconseguir objectius tan importants com les bones relacions socials, la integració dels nostres ciutadans en el medi natural, així com, fomentar valors tan necessaris com la competitivitat sana, l’esperit de sacrifici, el compromís social i la solidaritat. Per això una activitat esportiva havia de representar eixe esperit d’unió entre les poblacions de la Comarca i, potser, el començament de moltes altres iniciatives que perseguiren el mateix objectiu de FER COMARCA.

                   D’entre totes les propostes que van sorgir en aquell primer contacte, tots i cada un dels presentes va coincidir en un event esportiu que se celebrava en cada una de les poblacions, i no era una altra que una CARRERA POPULAR. I eixe va ser el nexe d’unió que va posar a treballar immediatament a tots i que va fer nàixer la idea de la celebració del Circuit. El fet d’entrar a formar part d’este projecte va impulsar la il·lusió de cada un dels que allí representaven les seues poblacions i tots eren conscients del que suposaria per a les diverses carreres que s’organitzaven, tant les que tenien ja una trajectòria contrastada, com per a les que eren mes recents. El mes important era el salt de qualitat que donarien totes les carreres integrants del Circuit i, sobretot, la continuïtat que s’oferia a tots els participants, oferint-los una competició que els brindava nous objectius i el fet de poder practicar el seu esport favorit sense tindre que desplaçar-se fora de la nostra comarca.

                   Com en totes les iniciatives i projectes, quan se inicien es cometen  errors lògics, encara que no intencionats i, per això, és just el reconeixer el compromís total i absolut que vam pendre per corregir-los i el de continuar treballant per a millorar una iniciativa pionera  que va marcar un abans i un després en la vida de la Comarca de la Costera.